Hoe komt een lichtplan tot stand?

Schets tekening

We krijgen een aanvraag voor het maken van een lichtplan. Ik ga met de bewoners om de tafel zitten en we bespreken hun wensen, stijlen en budget. Na dit gesprek ontvang ik de tekening en ga ik eerst in schetsvorm de tekening invullen, zoals bovenstaande tekening die ik heb gemaakt voor een appartement.
Na de schets volgt de originele tekening die wij maken in Autocad, het fijne hieraan is dat je met verschillende lagen kunt werken. Dus zo kun je een laag verlichting maken, een laag maatvoering, een laag dimcodes, hulplijnen etc.
Daarna zoek ik de armaturen uit die uiteindelijk in de presentatie komen te staan.
De presentatie bundel ik in een prachtige presentatie op A3 formaat.

A3 presentatie


Nadat de offerte voor het lichtplan is gemaakt stuur ik deze tezamen met de presentatie toe aan de klant.
Ik stel direct een datum voor om af te spreken om het lichtplan te bespreken.
Tijdens dit gesprek kunnen eventuele aanpassingen worden besproken en worden aangepast.
U als klant wordt dus meegenomen in het gehele proces van het lichtplan.

Na goedkeuring neem ik contact op met de installateur om het lichtplan te bespreken en ook tijdens de bouw blijf ik het aanspreekpunt voor de verlichting.
Zo VERLICHT ik de bewoners, zodat zij zich hier niet meer druk over hoeven te maken.