Lights in Blokzijl

In december 2019 heb ik meegewerkt aan de eerste editie van het lichtfestival Lights in Blokzijl. En wat een ervaring was dat. Zo leuk om iets totaal anders te doen met licht en binnen 6 dagen een lichtontwerp neer te zetten.

We begonnen met het verkennen van de sites, al snel wist ik welke plek ik wilde verlichten. Dat was de sluis en toegangsweg vanaf de parkeerplaats richting de haven van Blokzijl. Waarom ik juist deze plek wilde? Alle elementen waren er aanwezig bomen, water, wuivend riet en de wind.

Na het brainstormen, ontwerpen en bedenken wat we met de plek wilde doen begon de test fase. Wat hadden we aan verlichting en welke materialen konden we gebruiken.

Eindelijk kon de opbouwfase beginnen. Maar dat was niet altijd makkelijk. we hadden veel wind, regen en kou. Maar ondanks dat wat was het een feestje om te magen doen.


En dan is daar eindelijk het eind resultaat. Ongelooflijk trots op het eindresultaat a magical entrance. Het idee was om de prachtige omgeving te omarmen en om het uit de duisternis te laten komen. Bedenk je eigen sprookje en laat je zintuigen spelen met het geluid, licht en de kleuren van de omgeving.